sábado, 18 de mayo de 2013

COLTAN, MOBILITZA'T PER LA SELVA

El Coltan és la barreja de dos minerals, la columbita i la tantalita. Aquests dos minerals són escassos a la natura i són un clar exemple de noves aplicacions tecnològiques. 

GPS, satèl·lits, mòbils


El Coltan s’utilitza per fabricar components electrònics. Es molt més conductor que el coure i no s’oxida. Majoritàriament s’utilitza per la fabricació de condensadors electrolítics que són uns condensadors específics que utilitzen líquid iònic com conductor.
Els condensadors electrolítics son utilitzats en quasi tot: telèfons mòbils, GPS, satèl·lits artificials, armes teledirigides...





El Coltan és localitza en quatre punts, majoritàriament, del món. Hi ha mines de Coltan al Congo, a Tailàndia, a Austràlia i a Brasil. 








L'institut de Jane Goodall està fent una recollida de mòbils per extreure el Coltan que porten les bateries i tornar a fabricar noves bateries sense tenir que tornar a extreure Coltan de les mines, ja que aquest procés està devastant la Selva i també matant molts animals. 

Per aquest motiu, des d'aqui faig una crida a tots els que llegui el blog que si us plau ajudeu a recaptar mòbils per reciclar el Coltan. 
Aquí us deixo el link de la pagina on us explica els passos que heu de seguir per enviar els mòbils.
A més si recapteu 30 mòbils o més tindreu la possibilitat d'apadrinar un ximpanzé!

Si us plau, MOBILITZA'T PER LA SELVA. 




Alba García H.

No hay comentarios:

Publicar un comentario