miércoles, 5 de junio de 2013

Banc de llavors

Un banc de llavors és una col·lecció d’espècies vegetals en forma de llavors, emmagatzemada en condicions especials per assegurar la seva supervivència daurant llargs períodes de temps. S’utilitza per protegir la biodiversitat. A Espanya, ja hi ha llocs on es realitza aquesta tècnica d’emmagatzemament de llavors. Emmagatzemar llavors protegeix d'esdeveniments catastròfics com desastres naturals, epidèmies de malalties o les guerres.

Les llavors s'assequen fins tenir menys d'un 6% d'humitat, després es refreden fins -18ºC o encara menys. Pel motiu que l'ADN de les llavors es degrada amb el pas del temps, cal replantar periòdicament les llavors emmagatzemades i emmagatzemar-ne les noves que es van collint.


El magatzem de llavors més important del món és el de Svalbard, està ubicat a la muntanya Platåberget a l'illa noruega de Spitsbergen dins l'arxipèlag de les Svalbard, a l'Àrtic. És un banc de llavors segur i amb mostres provinents de tot el món. Té unes grans  instal·lacions subterrànies. Aquest banc de llavors té còpies duplicades dels bancs genètics de tot el món. 

Gloria H.

No hay comentarios:

Publicar un comentario