miércoles, 5 de junio de 2013

LA BIODIVERSITAT

Si algú et pregunta que és la biodiversitat que respondries?

La biodiversitat és la varietat d'espècies que hi ha sobre la terra, la diversitat d'ecosistemes que hi ha i la diversitat genètica. 

Gràcies a la biodiversitat tenim matèries primes, ecosistemes que li podem donar un ús turístic i recreatiu, també ens proporciona aliments, medicines...

Tot això mica en mica ens ho anem carregant amb la desforestació, sobrepesca, caça abusiva, contaminació tant d'aigua com d'aire, col·leccionisme... 



Però clar, desprès de llegir això tu penses, i que puc fer jo contra això?

Pots fer moltes coses, pots ajudar a prohibir la venta o caça furtiva a espècies en extinció, pots ajudar a fer espais protegits per la llei ja sigui per la seva bellesa o per la seva gran biodiversitat, estudiar els ecosistemes i així saber com funcionen i com els podem tractar, podem crear bancs de gens o bancs de llavors com va dir la meva companya Gloria, no ens hem de quedar amb els ulls tancats com si no passes res, si t'ho proposes pots fer-ho. 

Un banc de gens és un banc on es guarden els gens de diverses espècies en un preparat de nitrogen líquid per poder utilitzar aquests gens en un futur. 
Aquest banc ofereix guardar els gens de per exemple animals en perill d'extinció o amb risc de desaparèixer dintre d'uns anys i gràcies a aquest invent aquests gens romandran guardats per si en algun moment s'ha de clonar o qualsevol cosa. 
És una bona iniciativa per gaudir d'espècies en perill d'extinció dintre d'uns anys. 


Alba García.

No hay comentarios:

Publicar un comentario