miércoles, 5 de junio de 2013

Jane Goodall, el coltan i movilitza’t per la selva

Jane Goodall
Jane Goodall, va néixer el 3 d’abril de 1934 a Londres, Anglaterra. És una primatòloga, etnòloga i antropòloga anglesa, és molt coneguda perls seus estudis sobre la socialització dels Ximpanzés. 
Al 2002 fou nomenada Missatgera de les Nacions Unides per la Pau pel Secretari General de les Nacions Unides Kofi Annan.
El 2003 va ser guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica pels seus estudis sobre els ximpanzés en llibertat i per la seva ferma defensa de conciliar el desenvolupament humà amb la protecció de la vida salvatge a l'Àfrica.
L’Institut Jane Goodall és una organització global sense ànim de lucre fundada per la Dra. Jane Goodall a 1977, i present a Espanya des de 2007. L' IJG compta amb 28 oficines nacionals i el seu programa educatiu Roots & Shoots arriba 130 països.

Coltan
Com ja ha explicat l’Alba, el coltan és la unió o barreja de dos minerals i aquests són molt escassos. El coltan es troba al Congo, a Tailàndia, a Austràlia i a Brasil. Es troba majoritàriament a les bateries dels dispositius mòbils, portàtils, GPS,...

La campanya de reciclatge de mòbils "Mobilitza't per la selva" és una iniciativa de l'Institut Jane Goodall Espanya per sensibilitzar la ciutadania sobre les conseqüències que la nostra alta demanda de coltan i altres minerals per a productes electrònics al nostre entorn i en els llocs d'origen, com la República Democràtica del Congo. Allà, la guerra pel control de les mines ha produït ja diversos milions de morts i refugiats, desforestació, contaminació i matances d'animals en perill d'extinció com goril·les i ximpanzés.

Si es recapten 30 mòbils, els donants de mòbils tenen la possibilitat de guanyar apadrinaments de Ximpanzés gratuïts per un any. 
Així que ja saps, MOBILITZA’T PER LA SELVA!!!



Gloria H.

No hay comentarios:

Publicar un comentario